Executive Excess 2013: Bailed Out, Booted, and Busted

Tankesmedjan Instutute for Policy Studies (Washington, USA) publicerade nyligen rapport som följer prestation av top betalda amerikanska VD:n för de senaste 20 åren. Enligt denna rapport har ca 40 procent av de best avlönade VD:n har gjort fiaskoartade jobb för bolagen och blev antingen sparkade, fick betala böter eller fick sina företag räddade av staten.

Rapporten analyserar dessutom löneutvecklingen för de senaste 20 åren och kommer fram till att direktörernas löner har ökat väsentligt under den senaste 20 års perioden. Skillnaden mellan lönen för VD:n och en vanlig anställd  i USA var 2012 354:1. I Sverige ligger ralationen enligt LO’s rapport för industi på ca 46:1.

Bland de best betalda ledande VD:n i USA var endast 4 kvinnor som har uppnåt top 25 best betalda chefer för de senaste 20 åren.

Se hela rapporten på  Instutute for Policy Studies hemsida

Annons
Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: