Sex ”B’s” att ha med i resväskan

pass Jag brukar resa ganska mycket med jobbet och har under tiden utvecklat standardrutin för packning av min resväska. Givetvis blir ju alla resor olika, men det finns några gemensamma saker som jag har alltid nytta av.

Här kommer mina sex ”B’s” för reseväskan som kan vara till stor nytta:

1. Bok – ha alltid en bok med Dig (gärna i pocket eller miniformat). Det kommer att bli massor med dötid på flygplatsen, i taxin och på hotellet eller på restaurangen om du reser själv.

2. Baddräkt – det är viktigt att försöka röra på sig. Jag reser t.ex. ofta till Moskva. När jag slutar för dagen och ätit och kommit tillbaka till hotellet brukar det bli ganska sent, så jag är inte precis sugen att komma ut på Moskvas gator för en promenad/löprunda:) Då är det perfekt att gå ner till hotellets pool och ta ett dopp. Det hjälper mig att rensa huvudet efter en intensiv dag.

3. Bekväma skor – skönt att flygga i och skönt att ta en promenad i om man har tid för det. Även ombytesskor är bra att ha med. När jag åker till klient vet jag oftast inte hur deras kontorsmiljö kommer att se ut. I Ryssland finns det t.ex. tendens att värma upp kontorslokalerna till ca + 27 C året runt, då klarar man sig inte utan ett par innerskor att byta om till på vintern!

4. Breathtaking outfit – eller åtminstone en festlig accessoar. Man vet ju aldrig vilka tillfällen kan dyka upp. Man kan bli bjuden på en jättefin affärsmiddag eller en teaterföreställning och då är det kul att ta på sig något lite mer spännande än bara kostym som man alltid har på sig till jobbet. En fin brosch eller en scarf funkar också utmärkt och tar dessutom inte mycket plats i väskan.

5. Bra att ha mediciner – resor innebär ofta stress och extra påfrestning på kroppen. Lägg till det ny mat och eventuell tidsomställning. Därför ett kit med mediciner är ett måste i min resväska. Jag brukar alltid packa med mig Ipren/Alvedon, Samarin, Resorb, vanlig plåster och skavsårsplåster, halstabletter och liten flaska med handsprit. Om det går så försöker jag ha dessa med mig i handväskan.

6. Bed time saker – nämligen öronproppar och ögonbindel. Oftast har jag svårt att somna första natten på hotellet. Därför både öronproppar och ögonbindel är ett utmärkt sätt att ta bort alla distraktioner när man ska sova. Och varför inte ha lite kul på köpet också? Jag brukar köpa rosa öronproppar och ögonbindel med spets och små strasser:)

Hoppas att några av dessa kan göra nytta på Din nästa resa!

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: