”Heltidsjobb – en familjefälla”

Bra synpunkt!
Kvinnan ska kunna göra egen val och inte behöva förklara för andra eller känna sig skyldig för att hon valt jobba hel/deltid eller stanna hemma.

Kajsakanel

Läste artikeln med titeln ovan härom dagen på Aftonbladet, och den satt verkligen mitt i prick.

”Problemet är inte att kvinnor väljer att arbeta deltid eller att familjer tvekar inför att lämna ettåringar på förskola, utan att fler män inte går ner till deltid för att vara med sina barn. Men det är också en fråga om livskvalitet.

Produktiviteten har ökat explosionsartat det senaste århundradet, utan att arbetsdagarna blivit kortare. Samtidigt som många arbetar övertid går andra sysslolösa. Många arbeten skulle kunna delas in i mindre skift, för att ge fler möjlighet till arbete.”

Läs den (den är inte lång)!

Jag (som feminist) tycker inte alls att kvinnor som väljer att jobba deltid för att få mer tid med sina barn gör ett dåligt val. Däremot är jag förvånad över att inte fler män väljer att göra detsamma! För jag tror inte att jämställdhet uppnås genom att försöka få kvinnor att…

Visa originalinlägg 207 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: