Att dela lika

En reflektion över fördelning av föräldrarledigeheten, jämställdhet samt samhället i övrigt…

Kajsakanel

Vi föräldrar nr 7 2014

Härom dagen skrev Ida på Idas Mirakel om en artikel hon läst om föräldraledighet, och vikten av att dela den lika. Artikelförfattaren uttryckte sig väldigt hårt och menade bland annat att föräldrar som inte delar 50/50 sviker sina barn. Jag har funderat vidare på det här med jämställdhet och uppdelning av föräldraledighet och kommit fram till att det inte är riktigt så enkelt som han som skrev artikeln verkar tro. Vårt samhälle och vårt ekonomiska system kräver ökad tillväxt för att fungera, och det har lett till att arbete, pengar och konsumtion är det som värderas högst. Eftersom många upplever att de behöver en viss (hög) materiell standard är det inte konstigt att de gör det som de tjänar mest på ekonomiskt när de bestämmer hur de vill dela sina föräldradagar.

Som jag ser det finns det två problem med detta. Det första är att det skapar ojämställdhet i uttaget av föräldradagar. Som…

Visa originalinlägg 364 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: