Kreativitet når inte fram på de flesta arbetsplatser

Idag förväntar sig de flesta arbetsgivarna att anställda ska ta egna initiativ, komma med utvecklingsförslag och vara kreativa. Enligt Manpowers senaste Work-life panel har två tredjedelar av svenskar aldrig berättat om sina utvecklingsidéer på jobbet.

Som undersökningen visade finns det flera anledningar till det. Två av fem t.ex. trodde inte att någon skulle lyssna; nästan lika många var osäkra på om deras idéer var tillräckligt bra. Rädslan att någon skulle stjäla idén också var en av anledningar, då nästan tre av fem hade upplevt att någon annan på jobbet stulit en idé och presenterat den som sin.

Undersökningen visar tyvärr att medarbetarnas kreativitet utnyttjas dåligt på arbetsplatser runt om i Sverige, vilket ansåg 70 % av alla tillfrågade och ca 50 % upplevde att arbetsgivaran stöder kreativiteten.

Fundera över vilka är drivfaktorer bakom Din kreativitet och hur kan Du utnyttja Din kapacitet bäst på Din arbetsplats?!

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: