Chefer oroar sig mindre

Harvard Business Review publicerade resultat av undersökning genomfört av Harvard Universitets ledarskaps program. Forskarna granskade hundratals chefer och jämförde deras nivåer av stresshormonet kortisol med genomsnittsamerikanens. Det visade sig att chefernas kortisolnivåer var avsevärt lägre.

Resultatet förklarades med att toppchefer upplever större kontroll över sin arbetssituation än andra. Harvardforskarna har gjort experiment som visar att man kan öva upp sig att tänka och känna som en sådan person.

Genom t.ex. att inta en viss kroppshållning kan man stärka självförtroendet och minska sin oro. Att stå med fötterna isär och händerna på höfterna i två minuter före en vikit möte minskar kortisolnivå och höjer testosteronnivå.

 

Annons
Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: