Kvinnor bör använda sig av manlig kaxighet

Ytterligare en bok om kvinnor och ledarskap? Kan en bok om kvinnor röra upp känslor år 2013? Det verkar som att den kan. I alla fall bok av Sheryl Sandberg, COO för Facebook.

lean-in-women-work-and-the-will-to-lead

Sheryl Sandberg i sin bok Lean in: Women, Work, and the Will to Lead menar att skillnaden mellan manlig och kvinnlig inställning spelar roll för hur vi beter oss i yrkeslivet. Kaxighet kan räcka länge än betyg i karriären menar hon.

Tes som Sandeberg driver är att det är kvinnor själva som måste ta ansvar för att krossa samhällets glastak. Det är upp till kvinnor att säga till att män delar arbetsbördan hemma och det är kvinnor som måste sluta själva underskatta sina prestationer.

Boken har blivit både hyllad och kritiserad, men den har varit nr 1 på försäljningslistorna i USA. Personligen har jag redan beställt boken och ser fram emot spännande läsning.

Och här kommer ett citat från boken:

“There is no perfect fit when you’re looking for the next big thing to do. You have to take opportunities and make an opporunity fit for you, rather than the other way around. The ability to learn is the most important quality a leader can have.”

Related articles

Annons
Märkt ,

2 tankar om “Kvinnor bör använda sig av manlig kaxighet

  1. […] Diane von Furstenberg, Bill Clinton, Jamie Oliver och Bono. Sheril Sandberg som har skrivit boken  Lean In som jag har nämt tidigare har också bidragit till TED […]

  2. […] Sandberg, se tidigare inlägg Kvinnor bör använda sig av manlig kaxighet, har kommit in på Forbes lista över kvinnliga miljardärer. Sandberg, 44 är dessutom en av de […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: