Citat frän ett mycket klock och fundigt bok av Ernst Billgren, ” Vad är konst? II”

”Hur löser jag mina problem bäst?”

Kort svar:

I storlektsordning.

Långt svar:

Det är alltid ett problem som är störst oavsett hur många man löser, hur stora de är eller hur många man har. På en konferens för världsfred kom man fram till att det enda sättet att få fred på jorden är ett anfall från en annan planet. Alla militära problem på jorden skulle genast försvinna då man skulle få ett betydligt större problem at ta hand om. Vill man lösa sina konstärliga problem är det effektivaste sättet att skaffa sig ett nytt ännu större, gärna gigantiskt, t.ex. vilka vi är, varför vi är här och vart vi är på väg? Bra att tänka på om man tycker att någon fläck borde vara större, rundare, grönare eller bättre.

Hur löser jag mina problem bäst?

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: