Vidareutbildning för chefer

Utbudet av kurser och utbildningar inom allt från it till ledarskap har fullkomligt exploderat de senaste åren. Hundratals leverantörer erbjuder tusentals med olika utbildningar.

Många utbildningsleverantörer erbjuder kartläggning av kundernas behov, men då är man bunden till deras utbud. Som alternativ finns även så kallade utbildningsmäklarna som kan hjälpa företag att hitta rätt utbildning hos passande utbildningsföretag. Det alternativet är också anpassad efter företagets behov, men är något dyrare än det första alternativet.

Om du inte har i någon fast utbildningsprogram som ditt företag har eller om du vill själv vidareutbilda dig, måste du vara bestämd och förhandla med din arbetsgivare om möjlighet till vidareutbildning. Det är dock viktigt att du har ett mål med din utbildning och att du kan påvisa till din chef att utbildningen kommer att hjälpa dig att öka din kompetens och hur detta kommer att tillföra mer nytta för företaget.

Det finns mängder av vidareutbildningar i Norden och jag vill återkomma till dessa senare. Här kommer en lista sammanställd av Financial Times som rankar top fem vidareutbildningar i världen:

1. IMD, Schweiz

2. Harvard Business School, USA

3. Thunderbird School of Global Management, USA

4. Iese Business School, Spanien

5. University of Virginia, Darden, USA

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: