4 tips för Dig som vill vidareutbilda dig

Vi fortsätter på temat professionell vidareutbildning. SvD har nyligen publicerat artikeln i temat. Här är några tips för dig som vill vidareutbilda dig.

bookFörberedelser. Nummer ett är att tänka igenom dina mål. Vad behöver du och vad vill du uppnå? Vet du inte finns också kurser som går ut på att ta reda på vad man vill på längre sikt. Som anställd bör du också kolla upp om företaget har ramavtal med någon utbildningsleverantör.

Det finns även en del stipendier och liknande som du kan söka. Du får dock vara beredd på att lägga en hel del tid och energi på ansökningarna, då konkurrensen är hög likaså kraven på de sökande.

Tid och pengar. Vilken budget du har kan vara avgörande. Lika viktigt är hur mycket tid du har och när du vill gå kursen. Framförhållning är A och O, de bästa kurserna är ofta uppbokade lång tid i förväg.

Jag skulle även rekommendera att diskutera utbildningsbudgeten och eventuell ledighet med din arbetsgivare. Vidareutbildning ska vara en del av din förankrad utvecklingsplan.

Hitta rätt. Sök inte bara runt på internet när du väljer utbildning. Utnyttja i stället ditt nätverk för att få rekommendationer. Varför inte skicka ut en fråga på Facebook, LinkedIn?

Uppföljningen. Se till att utbildningen inte bara blir en pärm i hyllan. Se till att få verktyg som kan användas i vardagen och sprid gärna kursen över en längre tidsperiod.

Och glöm inte uppdatera din profil på LinkedIn!

se SvD’s artikeln Så hittar du rätt i kursdjungeln

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: