Vilket beteende bör du undvika?

Tidningen Chef har publicerat en intressant artikel om beteende som du bör undvika som chef.
Enligt tidningen Chef är det särskilt tre typer av beteende som bör undvikas.

Se hela artikeln i tidningen Chef

1. Dömande kroppsspråk
Suckar, blickar, axelryckningar. Forskning visar att 75 till 90 procent av den påverkan vi har på andra kommer från vårt kroppspråk. Även ditt tonläge spelar stor roll. Låter du vänlig eller sarkastisk? Kritisk eller inbjudande?

2. Avbryta eller förhöra
Att skapa en trygg miljö där medarbetarna fritt kan föra fram sina idéer, sägs vara bra för kreativitet och innovationskraft. Enligt samma filosofi bör du stävja din impuls att avbryta medarbetare som kommer med lite halvt genomtänkta förslag. Ställ öppna frågor för att ta reda på mer om idén.

3. Inkonsekvens
Både kolleger och medarbetare kommenterar ofta i 360-undersökningar hur avskräckande det är att ha en chef med ”två ansikten”. Chefen kanske är charmerande i ledningsgruppen, men respektlös gentemot sina underställda. Det gör medarbetarna väldigt nervösa, eftersom de inte vet hur chefen ska bete sig just den dagen.

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: