Magdalena Ribbings etikettskola

Etikettskola som är värd att ta till sig!

lettersbyfrida

Screen Shot 2014-05-31 at 16.20.46

Är det någon som har sett Magdalena Ribbings etikettskola på DN? Jag bara måste säga att JAG ÄLSKAR HENNE!

Fast innan jag utvecklade denna gränslösa kärlek till henne tyckte jag att hon kändes som en snobbig ”societetsdam” tillhörande ett helt annat århundrade. Men tänk så fel jag hade.

Vem är Magdalena Ribbing då? Jo, hon är alltså DN:s så kallade ”folkvettsexpert”. I korta videos lär hon svenska folket hur man ska bete sig (och hur man inte ska bete sig). Rubrikerna har varit ”Madalena Ribbing lär dig allt om bordsskick” eller ”Ribbing lär dig att hälsa korrekt” eller ”En kollega luktar illa – vad ska jag göra?”

Konceptet var skrattretande, tyckte jag först. Jag menar, själva idén om en ettiketskola kändes så ålderdomlig och långt ifrån hur vi ”moderna” människor beter oss idag. Idag skiter väl de flesta i hur vi hälsar. Många skiter väl till och med i att hälsa över huvud…

Visa originalinlägg 299 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: