Videoklipp

Badass till 100%

Jag vill tipsa om en underbar film som bara måste ses!

Den heter ”Spy” och klassificeras som Actionkomedi. Handlingen må vara ganska enkel – en spiondrama med häftiga miljöer och oförutsedda vändningar, men filmen är mycket mer än så.

För det första har den en briljant humor (med underbara subtila detaljer) som levereras två underbara kvinliga skådisar: Melissa McCarthy och Miranda Hart. (Jag älskar bara Miranda Hart’s galna ”bjuda på sig själv till 100%” humor från bl.a. teveserien Miranda, som sändes för ett tag sedan på SVT.)

Sedan tycker jag att det är helt fantastiskt att huvudrollen spelas av en tuff tjej som inte anpassad efter de konventionella skönhetsnormer. Kan en ”fullfigured” tjej vara cool, handlingskraftig, roligt, attraktiv och med känsla för självrespekt? Svaret är Ja! En ”badass” som spelas av Melissa McCarthy är helt underbar att se. Och inte den typen av huvudpersonen som har gått från ”fullfigured” till small och då helt plötsligt blivit cool, handlingskraftig, roligt, attraktiv och med känsla för självrespekt. Nej, hon är helt enkelt badass precis som hon är!

En riktig förebild behöver inte omvandlas från X till Y för att komma över nya egenskaper. Alla de egenskaperna finns redan där, man måste bara våga ta fram de och vara den man är!

Annons
Märkt , , ,

Livet är rörelse

Så vill jag också vara när jag är 86!

10x10x10

Igår pratade Emma Warson på World Economic Forum I Davos om HeForShe rörelsen.
Det har gått några månaden sedan hon presenterade HeForShe initiativet på UN möte. Sedan dess har hennes tal setts över elva miljoner gånger och många har inspirerats av den.
Idag vill hon att ta initiativet vidare och uppmanar alla att agera. Om man multiplicerar allas insatser, kommer man komma långt i jämställdhetsarbete.

Jag blir inspirerad när jag ser den unga kvinnan. Hon börjar med något darrig röst, men hon tror verkligen på det hon pratar om och hennes tro ger henne krav. Hennes tal blir stark och slagkraftig och man smittas av hennes engageman!

Jag hoppas att jag kan också någon gång ge inspiration till andra som hon gör!

Märkt ,

If not me – who? If not now – when?

Kommer ni ihåg Emma Watson från Harry Potter?
Idag är denna unga kvinnan inte bara en skådespelerska, men även en United Nations Women’s Goodwill ambassador.

I lördags lansetade hon FN kampanj för jämställdhet HE FOR SHE.

Men det är inte själva kampanjen som jag vill uppmärksamma idag, men ett tal Emma Watson höll på FN möte. Ett passionerat och rörande tal om vad är feminism och varför hon tycker det är viktigt att engagera sig i frågan.

”I have realized that fighting for women’s rights has too often become synonymous with man-hating,” ”If there is one thing I know for certain, it is that this has to stop. For the record, feminism by definition is: ‘The belief that men and women should have equal rights and opportunities. It is the theory of the political, economic, and social equality of the sexes.’
”If not me – who? If not now – when?”

Jag är djupt imponerad!

Märkt ,

TED talk: Dare to disagree

I dagens TED talk berättat Margaret Hefferna varför ska man ifrågasätta och säga nej.
De bästa projekt, arbetsteam och relationer växer från en dispyt!

Märkt ,

Don’t eat the marshmellow!

Dagens TED talk hör till kategori TED university och berättar om ett fascinerande experiment som handlar om samband mellan belöning och framgång.
Många har säkert redan hört om det kända experimentet med marshmallows, men jag bara måste ta med den här! Jag älskar det helt enkelt!

Märkt , ,

TED talk: Success is a continuous journey

Dagens TED talk är fortsättning på sista TED talk jag skrev om, nämligen, 8 grundläggande principer som kan leda en till framgång.

Richard St. John fortsätter sin berättelse om framgång, men denna gången med fokus på hur ska man bibehålla den.
Kort, informativ och underhållande TED talk.

Märkt , , ,

TED talk: 8 secrets of success

Dagens TED talk är bara 3 minuter lång. På bara 3 minuter sammanfattar Richard St. John vad framgång är. Richard St. John har forskat i ämnet i över 10 år. Han intervjuade över 500 mest framgångsrika personer för att sedan sammanfatta resultat av sin forskning i en bok.
I sin TED talk kokar han det ihop till 3 minuter och 8 ord!
Spännande och inspirerande!

Märkt , ,

TED talk: Success, failure and the drive to keep creating

Dagens TED talk är inspirerande berättelse från Elizabeth Gilbert, författare för Eat, Pray, Love boken. Elizabeth Gilbert berättar om sin väg till framgång och varför framgång kan vara lika förvirrande som nedgångar.
Elizabeth Gilbert har skrivit flera böcker, två av vilka blivit även filmatiserade i Holliwood: ”Eat , Pray, Love” samt ”Coyote Ugly”.

Märkt , ,

TED talk: varför framgångsrika ledare får oss att känna sig trygga.

Dagens TED talk är spin off på TED från förra veckan. Vi fortsätter att prata om framgångsrika ledare.

Roselinde Torres som forskat i området berättar oss om varför framgångsrika ledare får oss att känna sig trygga.

Märkt ,
%d bloggare gillar detta: