Chefsunderskott väntar i Sverige

Under de närmaste tio åren försvinner ungefär 125 000 chefer från arbetsmarknaden, enligt en kartläggning som organisationen Ledarna gjort. Samtidigt har andelen chefer under 35 år stadigt minskat. Chefsmarknaden befinner sig redan i en demografisk kris. Sedan 2009 har antalet sökande till chefstjänster utlysta via arbetsförmedlingen mer än halverats. Störst andel chefer som närmar sig pension har Dalarna och lägst har Stockholms län.

Annons
Märkt ,

2 tankar om “Chefsunderskott väntar i Sverige

 1. Katinka Goldschmidt Drevhage skriver:

  Jag har som många andra också kunnat notera att en chefsbrist är begynnande. Är det konstigt? Föga så påstår jag. Jag är en mellanchef med växtvärk. Sade upp mig för att ens kunna gå vidare i karriären i o m att inga lediga chefstjänster fanns inom bolaget. Jag har fina meriter, goda vitsord och gedigen erfarenhet, men jag ratas vid ansökan av just den anledningen: Är jag inte litet för överkvalificrad för jobbet? Ambitiös? Driftig?
  Kanske det – men söker man, som chef, ett mer stimulerande chefsjobb -ja, då BORDE rekryterarna gnugga händerna av glädje! Inte svartlista en med ”att det blir nog en högst tillfällig anställning”… Så jag anser att det i de svenska företagen behövs korrekt utbildade kompetensutvecklings ansvariga på alla hr. Ta tillvara alla oss som vill upp/fram och nonchalera oss inte p g a hr’s trångsynthet.
  Tack för ordet!

  • businessandwoman skriver:

   Tack för inlägget! Håller med att HR verkligen ska ta vara på personalen! Det är ju den viktigaste resursen på de flesta företag. Håller på läser Sheryl Sandberg’s bok ”Lean In” just nu. Jag tycker att hon har en bra poäng när hon säger att det bästa jobbet man kan söka är den som ger en möjlighet att växa i framtiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: