Sju dödliga synder som tar din karriär till en ny nivå

På våra arbetsplatser uppmanas vi att vara snälla, hjälpsamma och lämna god intryck av sig. Enligt Susannah Berslin på Forbes Women kan ibland ”being a sinner instead of a saint” skafa dig fördelar i karriären.

Här kommer de sju dödliga synder som kan hjälpa dig i karriären:

Vrede – instället för att slösa bort tiden på att klaga över orättvisor på jobbet eller alla ”nej” du har fått, använd denna tid och energi på att driva dina idéer och projekten framåt. Använd din vrede som drivkraft tills du når ditt mål.

Girighet – var inte rädd att säga ”ja” till intressanta projekt även om det kan kännas överväldigande ibland. Om du riktigt motiverad kommer du tycka att jobbet/projektet är spännande och kommer att klara av det galant.

Lättja – alla vi jobbar på olika sätt. Inte alla är 8 till 17 människor. Många har sina mest effektiva perioder på kvällen eller tidigt på morgonen utanför våra vanliga kontorstider. Lär dig att utnyttja dina produktiva tider mest effektivt istället för att tvinga in dig själv i de vanliga ramarna. Ibland leder de oeffektiva timmar till de mest kreativa beslut.

Vällust – förstå bakomligande begär som dina kunder och dina överordnade har så kommer du kunna leverera önskade resultat.

Avund – hitta personer som du vill efterlikna och försök att förstå vad ska du göra för att kunna ha det de har uppnått.

Högmod – det finns en fin gräns mellan att vara stol av sina framgångar och att skryta med dessa. Därför bör man lära sig att skryta strategiskt med sina framgångar. Berätta om dina framgångar utifrån firmans perspektiv och förklara vad du har bidragit med för firmans framgång.

Frosseri – alla vi har våra djuriska drifter kvar från urtiden. Att lära sig att tillfredsställa dessa genom att t.ex. bjuda kunden på fin middag kan närma oss till vårt mål.

I vårt samhälle förväntas vi kvinnor oftast att vara snarare ”a saint” istället för ”a sinner”, men kom ihåg att ibland ”being a sinner instead of a saint” kan skafa dig fördelar i karriären”:)

se hela artikeln på Forbes Women

Annons
Märkt , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: