Skapa bättre struktur på Dina idé-möten

Den finns olika typer av möten. På möten kan man t.ex. informera, brainstorma eller fatta beslut. För att på bästa sättet använda idéer från Dina brainstormings-möten kan Du använda dig av Google’s metod. ”Fånga” alltid det ni pratar om. Eller ”Always be capturing”  (ABC) som det kallas på engelska. Metoden används av Google Venture Design Studios för att alla i ett möte och få en klar bild av vad man har diskuterat. Man dokumenterar mötet på post it-lappar, med en Smartphone eller på whiteboards.

Att alltid fånga det man diskuterar handlar om att dokumentera värdet i ett samtal eller en diskussion. Om man exempelvis pratar om ett nytt projekt, ska man samtidigt skissa en bild av det på ett papper. Det gör att Dina medarbetare lättare förstår vad det handlar om, samtidigt som ni får ett dokument som ni kan spara och titta på senare.

Så fångar Du ett möte:

1. På whiteboard Fyll rummet med whiteboards så att ni kan ta gemensamma anteckningar.

2. På post-it Skriv ner idéer eller frågor på post it-lappar. De kan du sedan organisera i grupper, efter relevans, ämnesområden eller t.ex. kronologi.

3. Med smartphones Samtidigt som ni diskuterar, ta bilder av anteckningar eller skisser med smartphone. Kameran i telefonen är tillräckligt bra för att fånga anteckningarna. De bilderna kan sedan mejlas, skrivas ut, laddas upp eller redigeras i efterhand.

4. Använd dropbox I slutet av ett möte kan ni ladda upp alla bilder till en gemensam Dropbox-mapp. Det är snabbt och lätt och ger alla medarbetare tillgång till anteckningarna från mötet. Se hur man använder Dropbox och ladda ner programmet på Dropox

post-itOm Du intresserad av metoden läs även andra artiklar relaterade till ämnet:

http://www.designstaff.org/articles/always-be-capturing-2013-02-22.html

http://www.inc.com/a-new-rule-for-meetings.html

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: