6 saker Du måste sluta göra för att kunna lyckas

Det är lätt att fastna i hamsterhjulet och glömma bort vad egentligen är syftet med det vi gör. Man slutar tänka och låter vanorna styra över livet. Vi ger efter komforten och behåller allt det brukar vara. Men… det kan skada oss i det långa loppet menar Molly Cain i sin artikel i Forbes. Här kommer sex saker som Du måste sluta göra idag för att kunna lyckas imorgon enlig Molly Cain.

Sluta lägga ner – det sägs att när man känner att man inte längre orkar och är precis på väg att lägga ner, det är då man är som närmast målet. Men vem säger att livet ska var lätt hela tiden? Ett projekt på jobbet, relation, fitness mål, fundera över varför Du har påbörjat dessa och hitta styrkan att fortsätta vidare. Ju längre Du funderar över att lägga ner någonting, desto längre tid kommer det ta att nå målet.

Sluta säga Imorgon – Om Du lägger undan något kan det betyda två saker: antingen så är Du för rädd för att påbörja det, eftersom Du rädd för kommande förändringar. Eller så lägger Du undan något för att Du ska göra det av fel anledning (dvs. någon annan vill att Du ska göra det). T.ex. säger Du att Du kan avsluta utbildning som påbörjats när barnen bli större, men vad är det riktiga anledningen? Är det för att det finns andra mer spännande alternativ till att sitta och plugga?

Sluta vara ett offer – förutom få undantag, finns det i de flesta fall möjlighet att göra ett val i allt vi gör. Så om Du väljer att vara kvar i en position som är inte gynnsam för dig, då gör Du Dig själv till ett offer. Du kan alltid förändra Din situation genom att välja bort fel partner, trist jobb eller otrivsam bostad. Vi är vana att diskutera våra problem med vänner och familj. Men det ska finnas gränser. Om Du upprepar Dina klagomål och efter varje förlag på en lösning säger ”men det går inte” gör Du Dig till ett offer. Efter ett tag börjar Du tvivla om Du vill göra något åt saken. Så sluta göra Dig till ett offer.

Sluta säga Ja till allt – varje gång vi säger Ja till någonting säger vi Nej till något annat. T.ex. när Du säger Ja till att kolla på Tv säger Du Nej till att leka med barnen, när Du säger Ja till Afterwork kanske säger Du Nej till ett träningspass, när Du säger Ja till att jobba över säger Du Nej till att vara med din familj. Du behöver inte helt och hållet sluta säga Ja, men Du behöver anlysera vad Du säger Nej till när Du tackar Ja till något. Det kan hända att Du tackar Ja till något som Du inte ens bry Dig om och Nej till saker som kan förändra ditt liv till det bättre.

Sluta bygga upp förväntningar – många av oss (inklusive mig själv) förväntar oss att bli sedda av våra arbetsgivare och belönade direkt efter att vi har presterat. Givetviss blir vi besvikna när vi inte får det vi har förväntat oss. Det visar sig dock att få företag proaktivt befordrar anställda. Så om Du förväntar Dig att Din arbetsgivare kommer att befordra Dig när Du känner Dig redo, kan det ta för lång tid. Din chef är som Din partner. Förvänta inte Dig att hen kan läsa Dina tankar! Din chef kan endast veta vad Du vill när Du säger det till hen. Så om Du verkligen siktar på t.ex. befordran måste Du berätta det för Din chef.

Sluta undvika saker – Suck it up. Alla vi måste göra saker som vi kanske inte riktigt vill göra, men vi gör det ändå för att vi är vuxna människor. Tyvärr funkar det inte så att vi bara kan välja ut de roligaste arbetsuppgifterna och lämna kvar de tråkiga. Det är oftas allt eller inget. Om vi inte skulle behöva jobba hårt för att uppnå framgång skulle vi inte uppskatta den. Lägg inte undan uppgifter bara för att de är trista, krävande eller inte tillräckligt utmannande. Suck it up!

Här kommer ett bra exempel på hur man våga säga nej till saker 🙂

Läs hela artikeln på Forbes

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: