Kvinnor ska inte behöva jobba gratis!

I samband med internationella kvinnodagen som firades igår har SvD publicerat en artikel Kvinnor ska inte behöva jobba gratis i SvD brännpunkt.

15.53

Enligt 15:53 initiativ som startades av Sveriges Kvnnolobby löneskillnader mellan kvinnor och män betyder att i nuläget får inte kvinnor betald för arbete som de utför efter 15:53. Dvs. under en arbetsdag mellan 8 och 17 får män mer betalt än kvinnor, så pass mycket mer att kvinnor få jobba gratis i en timme och 7 minuter varje dag.

Kvinnor ska inte ha sämre anställningsvillkor, lönesättning, tjänstevillkor, förmåner eller arbetarskydd än vad män har. Därför påpekar 15:53 rörelsen att vi bör sträva efter mer jämställd arbetsliv genom bl.a. mer jämställd föräldraförsäkring, årliga lönekartläggningar, samma rätt till heltid, åtgärder mot ojämställda löner!

Ett viktigt budskap tycker jag!

Annons
Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: