Obekvämt och politiskt inkorrekt, men ändå ok?

 Såg ni tv4 Nyhetsmorgon den 6 mars? Jag har kommit över en youtube klipp ur Nyhetsmorgon som var dedikerat till internationella kvinnodagen där politisk debatör från Affärsvärlden Erik Hörstadius delade med sig sin syn på skillnaden mellan kvinnor och män i arbetslivet. En uråldrig syn på könsroller som, tråkigt nog, en hel del fortfarande delar.

Det som var konstigt med det hela var att personen fick framföra sitt budskap i tv rutan. Han kallades av de manliga studiogäster för ”politisk inkorrekt, men rolig”.

Jag tycker att det är tråkigt att det finnns personer som tycker att det är roligt med ojämna löner för lika arbete eller könsdiskriminering på jobbet! Ännu tråkigare är att dessa personer få uttrymme i massmedia.

Nedgraderande syn på kvinnor måste bort från tv rutan och vardagskonversationer. Det räcker dock inte att bara like’a något på Facebook. Det är viktigt att våga säga emot när man själv stötter på konstiga uttalanden. Våga stå upp för sig själv och andra! Det gäller inte bara inkorrekta uttalanden on kvinnor, men även inkorrekta uttalanden om kollegor i allmänhet. Lite mer civilkurage vill jag se på arbetsplatser!    

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: