Skapa smarta mötesanteckningar

Det är vanligt på möten att vi sitter och klottrar lite i våra anteckningar. Många uppfattar det som att personen i fråga inte lyssnar på talaren. Men det senaste forskning visar att hjärnan får hjälp av vårt klottrande. Det kallas för Visual notes (visuella anteckningar) och kan hjälpa oss att förstärka våra minnen från möten.

Du behöver inte vara duktig på att rita för att ta visual notes. Det kan till och med vara till en fördel att inte kunna rita särskilt bra. De enklaste symbolerna, så som dollartecken, pratbublor, olika streck eller bullets kan hjälpa Dig att fånga in mer information och underlätta att bearbeta den i framtiden. Visual notes ska inte vara för detaljerade. För att du ska hinna med i konversationen/mötet ska inte anteckningar ta lång tid. Vår hjärna gillar att fylla i gapar, så det är bara bra om du använder dig av enkla symboler istället för detaljerade ritningar. Kombinera vanliga anteckningar och visual notes för att uppnå bästa resultat!

Se exempel på hur man använder sig av Visual notes metoden:

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: