5 tips för att uppnå balans mellan yrkeslivet och privatlivet

Kvinnor har högt press på sig att prestera i arbetslivet och privat. Man ska vara duktig på det man gör, bra kollega, man ska vara bra mamma och partner och man ska hålla ordning hemma och dessutom se snygg ut. Inte konstigt att vi ofta känner oss otillräckliga.

Hur ska man då lyckas uppnå balans mellan privat- och yrkeslivet?

Gästskribent på Forbes Amee Rees Andersson påstår att det inte går… MEN, det går att försöka jämna ut det!

Här kommer några knep som Amee har lärt sig under sitt yrkesliv:

1. Boka tid för familjen.

På samma sätt som Du bokar tid för dina affärsmöten boka tid för familjen. Den tiden får inte bokas över för att ge plats till andra möten! Familjemötena är lika viktiga som de viktigaste möten med Dina affärpartners. Boka familjemiddagar, boka lördagsaktiviteter, håll alltid söndagar öppna för familjen. Har Du en partner, boka en ”date night”! Försök en gång i månaden boka tid med en av Dina barn och säg till också att Din partner gör det. Då hittar ni på något alldeles speciellt som barnet vill göra. Har ni flera barn säg till att var sitt barn får ”egen tid” men respektive förälder.

2. Bli av med saker som inte tillför värde i Ditt liv.

Det finns en miljard sätt att slösa bort tiden. TV, internet surf, video spel, etc. Istället för att slösurfa på nätet spändera tid med Din familj.

3. Undvik negativa människor som suger ut Din energi

Rensa bort Ditt liv från människor som är negativa, från de som skvalrar och klagar. De suger bara ut Din energi. Ge de inte ens två sekunder av Ditt liv till de, för om de får två sekunder kommer de ta två timmar!

4. Delegera

Delegera allt Du kan för att spara tid för familjen. Tycker du att handla är tråkigt – beställ maten via nätet och få den hemlevererat. Kemtvätt och städhjälp är också ett utmärkt sätt att spara Din tid.

5. Avsätt tid för Dig själv

En del av balansen mellan privatliv och arbete är att ha tid för sig själv. Kvinnor är särskilt dåliga för att boka tid för sig själva. Vi ofta är oroliga om vår omgivning och glömmer bort våra egna behov. Både män och kvinnor behöver tid för sig själva. Tid för att läsa en bok, ta en simtur eller ta en kopp kaffe i trädgården. Det spelar ingen roll vad Du väljer att göra, viktigt att Du tar de fem minuterna för att vara med Dig själv.

P1020741 Ingen säger att det är lätt eller ens uppnåeligt till 100%, men ju mer vi försöker desto bättre vi blir på att hitta balans mellan det privata och det yrkesmässiga livet.

Försök att ta små steg till målet från och med idag!

Se hela artikeln på Forbes

Annons
Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: