Vad fyller Du tiden med?

Tycker Du att 168 är mycket eller lite? Det beror på vad det handlar om kan Du svara. Men om jag skulle säga att 168 handlar om ett antal timmar i veckan och det är likadant för alla.

IngridH

För ett par år sedan har jag varit på en underbar föreläsning av Ingen Hansson. Inger har lyckats beröra alla oss deltagare. En av de intressanta aspekterna som hon har tagit upp är vad vi gör med vår tid.

Vi alla har önskat oss någon gång att vi haft mer tid, men saken är att vi aldrig kommer få mer tid än 168 timmar i veckan. Det är vad vi gör med tiden som vi kan påverka, inte mängden av tid vi har. Om Du tycker att Din tid inte räcker till, så finns det risk att det är för att Du fyller den med för mycket.

Titta på följande ekvation:

Livet 168 timmar per vecka
Sömn – 56 timmar per vecka
= Livet 112 timmar per vecka

Sedan ska vi jobba också och det är ca 40 timmar i veckan (eller oftast mer). Dessutom ska man ta minst 30 min lunch och så tar det minst 30 minuter om dagen för att ta sig fram till och fram jobbet. Dvs. får vi följande ekvation fram:

Livet 112 timmar per vecka
Jobb – 48 timmar per vecka
= Livet 64 timmar per vecka

Under de 64 timmarna ska Du hinna mamma/syster/dotter/mormor/maka eller sambo/god vän, etc. Du ska hinna städa, laga mat, träffa kompisar, träna, läsa, gå på föräldramöten, etc. Du kanske ska även engagera Dig i någon förening.

Frågan är varför Du arbetar… Är det för att få lön eller för att Du har ett arbete som Du tycker om? Om Du går till jobbet bara för att få lön, så har du ett liv på 64 timmar per vecka! Och finansieringstiden är 48 timmar.

Fundera över vad Du fyller Din tid med och vad Du kan göra för att ta vara på den tid Du har!

Läs mer om Inger Hansson på hennes hemsida

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: