Stress: bli vän med den!

Stanfordforskaren Kelly McGonical ger dig ett nytt verktyg för att hantera stressen i sin TED talk.

Kelly McGonical erkänner att i flera år har hon sagt att stress gör folk sjuka. Man sager att den ökar risken för bl.a. hjärt- och kärlsjukdomar. I sin senaste tal vill hon dock visa något annat.

I föreläsningen nämner Kelly McGonigal bland annat en studie där man har följt 30 000 amerikaner i åtta år. Man hittade ett intressant samband. Människor som hade upplevt mycket stress under det senaste året riskerade att dö i förtid. Men det sambandet hittade man bara bland dem som också trodde att stress var skadligt för hälsan. Bland de personer som hade upplevt mycket stress, men inte trodde att stressen var skadlig såg man ingen förhöjd risk att dö för tidigt.

Dvs. när du ändrar din tolkning av stress, kan du också förändra hur din kropp reagerar på stress. De som ser stressreaktionen i ett positivt ljus får en helt annan upplevelse. Pulsen ökar, men kärlen dras inte ihop, de förblir avslappnade. Kelly McGonigal säger at den fysiska reaktionen liknar väldigt mycket den som kroppen upplever när vi är glada. Eller modiga. Dvs. stress behöver inte ha negativ incerkan på oss. Använd Kelly McGonical’s tips och bli vän med stressen!

Se hela TED talk här och hämta inspiration

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: